top of page
  • Yazarın fotoğrafıexotrky

[NAVER] EXO 7. Yılında Hala Kariyerinin Zirvesinde


EXO grup aktivitelerini bireysel aktivitelerle genişletip çıkışlarının 7. yılında hala kariyerinin zirve noktasında olan bir grup.

EXO çıkışlarının 7.yılı olan 2018'de durup dinlenmeden filmler, diziler, müzikaller, alt grup aktiviteleri, yabancı markaların moda şovlarıyla ilgilendi. Bu süreçte dikkate değer olan ise grup aktiviteleri değil bireysel aktiviteleri ve alt grup aktivitelerindeki başarıları oldu.

Ilk ve an başta olan gerçek adı Do Kyungsoo'yu kullanarak devam ettiği aktör-idollük kariyeri ile dikkatleri üzerine toplayan D.O. Geçen sene 10 Milyon izleyici sayısını geçen ‘Along with the Gods: The Two Worlds’ filmi ve devamı olup bu sene yayınlanan ‘Along with the Gods: The Last 49 Days’ filminde Özel asker Won karakterini mükemmel bir şekilde canlandırdı.

Hayranlarının da destekleriyle devam ettiği bu yolda ‘Underdog’ filminda başrol karakter Moongchi'yi seslendirirken ‘Scandal Makers’, ‘Sunny’, ve ‘Tazza: The Hidden Card’ gibi filmlerin yönetmeni olan Yönetmen Kang Hyungchul'ün bu sene yayınlanacak yeni filmi ‘Swing Kids’de başrolü oynuyor.

Ama bu sadece filmlerle sınırlı kalmıyor. D.O.'nun ilk kez başrol oynadığı ve ayın 10'unda yayınlanmaya başlayan olan tvN dizisi ‘Hundred Days My Prince’ için de büyük beklentiler var. Dizi tvN tarihinde en yüksek Pazartesi-Salı dizisi reytingini alarak (ücretli platformalarda ortalama reyting %5, en yüksek reyting %6.5'dur), başrol oynadığı ilk 16 bölümlük dizisinde iyi bir başlangıç yaptı ve oyunculuğu ile iyi yorumlar alarak yeteneklerini kanıtladı.

Sehun da ‘Dokgo Rewind’ web dizisinde başrol oynadı ve iki karakteri canlandırmayı denedi. Web dizi farklı geçmişlere sahip 3 erkeğin okuldaki şiddete karşı durmak için bir araya gelmesinin hikayesini işleyen 'Dokgo' webtoonunun başlangıç kısmından uyarlama. Sehun başrol karakterler Kang Hyuk ve Kang Hu'yu oynadığı bu projesiyle istikrarlı bir şekilde 'aktör-idollük' yolunda ilerliyor.

Kai’de kariyelerini aktörlüğe doğru genişleten diğer üyelerini takip ederek Nisan ayında yayınlanan ve tanrı Ato karakterini canlandırdığı KBS 2TV dizisi ‘The Miracle That We Met’ dizisinde yer aldı. Sağlam oyunculuk kabiliyeti ile mükemmel geri dönütler aldı.

Lider Suho devamlı olarak ‘The Last Kiss’ ve ‘The Man Who Laughs’ müzikallerinde yer alarak müzikal oyuncusu olarak bir konuma sahip oldu. Tüm müzikale yön vermesi ve mükemmelce şarkı söylemesi gereken başrol karakter Gwynplaine’yi canlandırması sonucu yüksek kaliteli oyunculuk yetenekleri ve sarsılmaz şarkı söyleyişi ile idol olduğu için karşısına çıkan önyargıları yerle bir etti.

EXO’nun ilk alt grubu EXO-CBX geçtiğimiz Nisan ayında başlık şarkısı ‘Blooming Day’ olan ikinci mini albümleri ‘Blooming Days’ i yayınladılar, ve bu EXO’nun bu seneki tek albüm promosyonu oldu. Hayranların çok uzun süre boyunca bir reality programı beklemelerinin ardından yayınlanan ‘Trabel The World on EXO’s Ladder’ şovuyla başarılı bir şekilde promosyonlarını tamamladılar.

EXO sadece eğlence sektörü ile kalmayıp dünya çapındaki lüks markalarında dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Sehun Fransa Paris’de düzenlenen Louis Vuitton moda şovuna katılarak ikinci senesinde de gecenin en iyi giyinen adamı seçildi.

Buna ek olarak Kai Elton Jhon, Gucci dizayn yöneticisi Alexandro Mİchele ve Japon aktör Sakaguchi Kentarou’nun yanında İtalyan lüks marka Gucci’nin Fransa Arles’de 2019 defilesinde boy gösterdi herkes tarafından konuşuldu hatta ‘İnsan Gucci’ ismine layık görüldü.

Chanyeol Çin Şhangay’da düzenlenen 2018 Tommy Hilfiger Sonbahar koleksiyonun defilesinde SNSD üyesi Taeyeon ile beraber parladı. Diğer üyeler gibi Chanyeol da ‘aktör-idollük’ yolunda yürüyor. Kasım’da yayınlanması planlanan ve Park Shinhye’nin kardeşini canlandırdığı hafta sonu dizisi ‘Memories of Alhambra’ ile beklentileri üzerine çekti.

Yılın ikinci yarısında geri dönüş yapması beklenen EXO için büyük bir heyecan ve beklenti oluşmuş durumda.

[NAVER YORUMLARI] Alt grup • Diziler • Filmler • Müzikaller • Fotoğraf çekimleri… EXO ‘Çıkışlarının 7. Yılında’ Hala Kariyerinin Zirvesinde.

[+1309;-1] Onlar 10 yılın ardırdan 1 Milyon albüm satan ilk grup oldular, fiziksel müzik piyasasını değiştirip 5 sene ard arda Daesang kazanan ilk grup oldular. Şimdi bireysel aktivitelerle çaplarını daha da genişletiyorlar. EXO'nun sarsılmadan uzun bir yol yürüyeceğini düşünüyorum, gururluyum.

[+741;-1] Bir hayranları olarak en zirveye çıktıktan sonra dahi aralıksız bir şekilde çok çalışmaya devam eden ve konumlarını daha da güçlendiren EXO üyelerine tüm iyi dileklerimi yollayıp onları destekliyorum. Ayrıca bana benim kendi kendime yeten ilerlememi etkileme fırsatını verdikleri için teşekkür ediyorum.

[+426;-1] Çok gururluyum, onların her geçen sene ne kadar daha büyüdüklerini görmek, EXO gururu ile dolup taşmamı sağlıyor ㅠㅠㅠㅠㅠ EXO olarak bir araya geldiklerinde daha da havalı olsalar da kişisel olarak da kusursuzlar ㅠㅠㅠㅠ Yakında geri dönüş yapacaklar, bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Banka hesabım sizin olsun. ㅠㅠㅠㅠㅠ

[+346;-1] Sadece grup olarak değil bireysel olarak da başarılı olmak kolay değil. Çok gurur duyuyorum, EXO'dan beklendiği gibi. [

[+280;-1] EXO yılın ikinci yarısında geri dönüş yapacak ama ondan önce ne zaman üyelerin bireysel aktiviteleri ile ne kadar meşgul olduklarını görsem aşırı minnettar hissediyorum. ㅠㅠ Gerçek anlamda onlar için çok zor olmalı ama başarıyorlar, bu yüzden onları çok seviyorum. EXO geri dönüş hazırlıklarınız için fighting!

[+60;-0] Onların dur durak bilmeden bu kadar çok çalıştıklarını görüyorum. Gerçekten havalı olan grup EXO. EXO'nun grup adının da 'Gerçekten havalı grup EXO' şeklinde anılabileceğini düşünüyorum. Onlar gerçekten harikaㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

[+47;-0] Öndeki dalgalar her zaman zirvede kalacaklar.

[+42;-0] Görünüşe göre EXO bireysel olarak da kendi yerlerini inşa etti.ㅋㅋ Hayranların gücü + onların kendi yetenekleri

ENG Trans: Netzonexo

114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page